Een houten vloer in vochtige ruimtes?

Steeds vaker krijgen we de vraag of het mogelijk is om ook in vochtige ruimtes een parketvloer te leggen. In de meeste gevallen gaat het daarbij om de badkamer. De functie van die woonruimte is de laatste jaren namelijk wat veranderd. Daar waar een badkamer voorheen als puur functioneel werd gezien, dient de ruimte nu steeds vaker als een plek om te ontspannen en tot rust te komen.

De standaard koude keramische tegels die we over het algemeen aantreffen in een badkamer sluiten daar echter niet heel goed op aan. Die zijn namelijk niet warm en stralen ook geen warmte uit. Een houten vloer doet dit juist wél. Gelukkig zijn er op het gebied van parket grofweg twee mogelijkheden te onderscheiden.

Parketvloer in de badkamer

bamboe parket in badkamer

Sommige soorten hout lenen zich prima voor een vochtige ruimte. Wat wel erg van belang is, is de afwerking en behandeling. Allereerst moet dus de juiste houtsoort voor de vloer zelf geselecteerd worden, maar ook de ondervloervoorbereiding is cruciaal.

Daarna is het verlijmen, afkitten en de verdere afwerking belangrijk om ervoor te zorgen dat er inderdaad geen vocht in de parketvloer kan trekken. Wil je ook een houten vloer leggen in je badkamer, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor het juiste advies.

Keramisch parket als alternatief

keramisch parket badkamer

Durf je het niet aan om voor parket te gaan in je badkamer? Dan zijn er wel nog alternatieven zoals laminaat voor in de badkamer maar ook keramisch parket. Hierbij gaat het om een normale keramische vloer, maar dan met de uitstraling van een houten vloer. Natuurlijk gaat het bij keramisch parket niet om écht hout, maar het komt qua uitstraling wel erg dicht in de buurt.

We kunnen in de meeste gevallen echter niet zeggen dat het niet van echt hout te onderscheiden is. Als je voor de meest natuurlijke uitstraling wilt gaan, zul je dan ook nog steeds een parketvloer moeten overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *